Les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús, una alternativa d’accés a la vivenda

15-03-2019 cessió ús Casal Popular de Castellódivendres 15 març 19:00

Xerrada sobre habitatge cooperatiu en cessió d’us a càrrec de Toni Valls, membre de la PAH Castelló. El Model de Cessió d’Ús (MCU), o model Andel, es basa en una cooperativa d’usuàries i habitatges on la propietat dels immobles resideix en mans de la cooperativa a la vegada que els seus membres es beneficien d’un ús indefinit i transferible de l’habitatge a canvi d’una entrada inicial retornable i una quota mensual assequible.

Les sòcies i usuàries dels habitatges de la cooperativa gaudeixen d’avantatges econòmics clars ja que no han sotmetre’s al pagament d’una hipoteca a llarg termini ni han de pagar unes quotes mensuals desorbitades i subjectes a l’especulació immobiliària.

Per altra banda, el Model de Cessió d’Ús es basa en el paper individual de les i els socis pel funcionament de la cooperativa, creant així un sistema democràtic en quant a presa de decisions i un teixit social i cooperatiu molt ric.

A la xerrada es presentarà el grup que s’està creant a Castelló de la Plana i es mostraran exemples d’altres projectes. Vine a conèixer aquesta iniciativa per un habitatge digne, estable, assequible, lliure d’especulació i cooperatiu.

NI CASES SENSE GENT, NI GENT SENSE CASES!