El Casal Popular de Castelló vos necessita!

el-casal-popular-de-castello-vos-necessita-2016El Casal Popular de Castelló (CPCS) ha obert un nou espai per dur a terme la seua tasca aglutinadora dels moviments socials i de barri. Aquesta vegada ho ha fet ocupant com a forma de protesta contra les polítiques financeres executades pels bancs amb el suport de la classe dominant, la burgesia. Estem restaurant l’edifici per adaptar-lo a les necessitats socials del barri, participa econòmicament en la recuperació d’aquest espai abandonat amb la campanya de micromecenatge que estem impulsant.


Verkami: FEM el Casal Popular de Castelló!
http://www.verkami.com/locale/ca/projects/15695-fem-el-casal-popular-de-castello


casal-popular-de-castello-2016

El local ocupat és un antic taller i un habitatge adherit que fa dècades que romanen sense ús i en mans del Banc Sabadell per mitjà de la seua immobiliària, Solvia. Pel que fa a l’habitatge, és especialment simbòlic que la darrera inquilina va ser una dona major desnonada pel banc.

Aquestes característiques d’espai i sobretot la consciència d’estar recuperant per al poble un edifici de les urpes de l’especulació, són les que ens van motivar a triar la via de l’ocupació i no la del lloguer. Amb aquest edifici esperem ser el punt de trobada dels moviments socials de Castelló de la Plana i de la Guinea, un dels barris més castigats per la precarietat de la nostra ciutat.

img-20160719-wa0016El CPCS és un projecte totalment autogestionat, al marge de les subvencions i partits polítics institucionals. El nostre finançament es basa en quotes que paguen les sòcies i en els diversos actes i activitats que els col·lectius associats realitzen. La voluntat de rehabilitar aquest edifici en un centre social és gran, però els recursos de què disposem són limitats. Per aquest motiu, necessitem la teua ajuda per poder deixar-lo en perfectes condicions, ja que, en ser un edifici vell, necessita unes reformes costoses. Hui dia, són les sòcies les que estan assumint aquesta inversió mitjançant els seus recursos econòmics de manera altruista, però, malauradament, no són suficients per dur endavant el projecte.

img-20160804-wa0011Una vegada tot l’espai estiga habilitat per al seu ús, no solament els col·lectius socials de Castelló de la Plana disposaran d’un espai físic on organitzar-se, sinó que es començarà un intens treball de barri (banc d’aliments, classes de repàs gratuïtes, treball i mediació social, activitats culturals, etc.). Una tasca que, malgrat el dur treball realitzat en les obres, ja s’ha començat a dur a terme muntant jornades per a les més menudes, amb tota mena d’activitats i recollint material escolar per a les famílies més desfavorides del barri.

img-20160818-wa0011Entenem que aquest tipus de projectes autogestionats i crítics amb un sistema creat per al benefici dels més poderosos són cada vegada més necessaris. Per aquests motius, animem a la creació, participació i gestió d’aquests espais a tots els pobles i ciutats dels Països Catalans.

En aquest sentit, us agraïm que doneu suport a aquest projecte tant important per a la lluita anticapitalista a la comarca de la Plana.


Què és el Casal Popular de Castelló?

captura-de-pantalla-de-p1080119-mp4El Casal Popular de Castelló és un centre social autogestionat on conviuen diferents col·lectius i individualitats que comparteixen espai, recursos i pensament. Algunes de les activitats són: xerrades, concerts, cicles de cinema, debats, tertúlies, presentacions de llibres o tallers.

El Casal és, sobretot, un espai per compartir experiències, per fer debat, per construir vincle i teixit social, per facilitar el treball polític de base; un espai on l’assemblearisme i l’autogestió estan al servei de la construcció d’una nova forma de fer les coses basada en la igualtat.


A què destinarem les vostres aportacions?

p1070939

 • Impermeabilitzar el sostre.
 • Renovar tot el sistema elèctric.
 • Reparar les entrades i eixides d’aigua.
 • Instal·lar la cuina.
 • Preparar el terreny per l’hort ecològic.
 • Pintar les parets.

samarreta-casal-popular-de-castello-2016

Sobre les recompenses?

 • Ens agradaria poder oferir la samarreta del Casal Popular de Castelló a les aportacions més reduïdes també, però no és viable econòmicament.
 • Ajudeu al Casal Popular de Castelló a estalviar despeses i vingueu a recollir la recompensa al Centre Social Autogestionat, si us podeu apropar.
 • Les despeses d’enviament a la península Ibèrica estan incloses.
 • Les despeses d’enviament fora la península Ibèrica s’estudiaran cas per cas i ens posarem en contacte amb la persona destinatària si és necessari.
 • La samarreta és de producció tèxtil de proximitat i ha sigut serigrafiada a les instal·lacions del Casal Popular de Castelló.
 • Les recompenses començaran a donar-se quan finalitze la campanya de micromecenatge.
 • La samarreta està exclusivament en blanc.
 • Per defecte, s’enviarà la samarreta amb forma bàsica i talla M. Si voleu una forma entallada i/o una talla diferent escriviu a casalpopulardecastello@gmail.com

Verkami: FEM el Casal Popular de Castelló!
http://www.verkami.com/locale/ca/projects/15695-fem-el-casal-popular-de-castello