Jornada en suport al Casal Popular de Castelló

22-07-2016 concert Casal Popular de CastellóEL QUE EL POBLE CONSTRUEIX, AL POBLE PERTANY

19:00 Jornada de portes obertes al CASAL POPULAR DE CASTELLÓ

(Ronda Magdalena, 91)

20:00 Concert a La Cosa Nostra

ENVERGADURA (Punk metalero)
PÁNICO SIN FRONTERAS (Punk-rock)
KRISTALMINA (Punk)

21:00 Sopar popular

(c/Sant Miquel, 2)

 

COL•LABORA AMB L’AUTOGESTIÓ DEL NOU ESPAI DEL CASAL POPULAR DE CASTELLÓ

Comunicat:

Després de tres mesos sense local, aquest mes de juliol el Casal Popular de Castelló hem obert un nou espai. I aquesta vegada ho hem fet ocupant. Sí, ocupant! Perquè fem nostra la lluita de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) fent front a la SAREB (la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria), més coneguda com el «banco malo». Perquè per salvar a la banca, no va haver-hi prou amb el rescat bancari: milers de milions d’euros pagats amb els diners del poble, sinó que a més, sense consultar-nos i obeint les directrius de la Unió Europea, van haver d’inventar-se la SAREB per tal de netejar els actius financers i immobiliaris tòxics, fruit de l’especulació que tants beneficis els havia donat. Així, l’Estat va col·laborar en comprar tot allò que els bancs ja no volien, doncs, la SAREB és una agència de gestió majoritàriament privada finançada amb diners púbics en un 45%. Açò és, que el 45% de les propietats de la SAREB són propietats públiques, del poble. A canvi l’Estat espanyol ens retalla l’educació, la sanitat, fins i tot retalla la nostra llibertat d’expressió… i contínua desnonant a les famílies que sí mereixen ser rescatades. Però ací estem, recuperant el que és nostre. I és que, com ja fa temps que ho venim dient, sols el poble salva al poble!

 

Però aquest nou espai no sols és una oportunitat per plantar cara a la banca, sinó que també és una oportunitat per als moviments socials: un espai per al feminisme, l’anticapitalisme, l’antifeixisme, el respecte per la naturalesa i per la nostra llengua; un espai de trobada plural i heterogeni on conviure diferents col·lectius i individualitats; un espai per compartir experiències, per fer debat, per construir vincle i teixit social; un espai per generar alternatives culturals i polítiques, per crear, en definitiva, comunitat. I és que el Casal Popular de Castelló hem sigut i sobretot som un instrument per als moviments socials! Som conscients que ser una ferramenta, un mitjà al servei de les lluites locals ens ha mantingut vives durant aquests 12 anys de Casal Popular, però ara volem ampliar les nostres mires i volem assolir nous reptes. Ara també volem ser una ferramenta per al barri, per a la gent de la Guinea que vulga participar d’aquest projecte, o millor dit, que vulga fer seu un projecte que volem construir entre totes. No venim a donar solucions, sinó a buscar-les i generar-les de forma col·lectiva, per teixir aliances i construir Unitat Popular. Per això, l’espai que estem rehabilitant és un lloc obert per a totes i tots, on qualsevol pot participar compartint les seues idees, duent a terme activitats que li interessen i manifestant lliurement les seues opinions de manera assembleària.

 

Hui és un dia de celebració, perquè ens alegra profundament reobrir les portes del que ha estat durant més de 12 anys el nostre centre social. Hui reivindiquem l’autogestió i la nostra independència de les institucions polítiques. Hui cridem ben fort:

Visca la Guinea!

Visca el Casal Popular de Castelló!

Visca la terra!

Casal Popular de Castelló