Apaguem l’incendi: propers passos

full-de-ruta-cap-a-un-nou-casal-popular-de-castelloCompanyes i companys del Casal Popular de Castelló:

Aquest dilluns 22 de febrer vam celebrar la segona assemblea extraordinària del Casal Popular de Castelló amb la voluntat de trobar solucions col·lectives a les problemàtiques i dificultats que travessem. Com sabeu, fa temps que ens trobem asfixiades pel lloguer i la gestió de l’actual local al carrer d’Amunt 167, però també que plantegem una manca d’implicació que dificulta el desenvolupament de projectes de caràcter polític. El resultat d’aquestes dues assemblees, i de moltes altres dedicades a tractar la viabilitat econòmica d’aquest local, ha estat la decisió de canviar d’espai i, per tant, deixar-ne aquest que ens ha donat tantes comoditats i alegries però, el cost del qual es torna inassumible i estressant per a totes.

Volem clarificar que no es tracta d’un punt final, sinó del tancament de l’espai com a entitat física i amb una ferma voluntat de donar continuïtat al projecte polític. Aquest és un punt i seguit. Hem trobat l’eixida d’emergència -canviar de local- i caminem per redescobrir i reconstruir el Casal que volem, perquè les nostres aspiracions no poden ser emmagatzemades en cap edifici. Som vida, il·lusió i compromís. I per això, necessitem tota la nostra força i determinació, per ser capaços de superar les mancances que hem anat acumulant en aquest procés de vora 12 anys. Així, iniciem un procés de reformulació en l’àmbit físic, sobre la base de les necessitats que tenim les persones i col·lectius que en formem part, però també en l’àmbit polític. Per donar forma al centre social que volem, un que cree vincles i que sentim com a nostre. Un que ens guie cap a l’autogestió, l’autonomia, el feminisme, l’ecologisme… els pilars que sempre han guiat el nostre camí. Som conscients que vivim moments de dissens i desafeccions, però de segur entre totes podem, com moltes altres vegades hem pogut.

Full de ruta cap a un nou Casal

Hem dissenyat un full de ruta per garantir l’èxit del procés -per a nosaltres i per al propietari. La idea general és que el 25 de març puguem deixar l’espai despullat i que el procés de reformulació estiga iniciat, ja que moltes necessitem un espai físic per a seguir ajuntant-nos, socialitzar, fer assemblees i activitats. Si voleu ajudar o implicar-vos en aquest canvi hem preparat aquest calendari per a recollir i repensar el nou espai:

1. 7 i 8 de març
Els col·lectius hauran d’empaquetar o etiquetar el seu material perquè l’elaboració de l’inventari siga clar i efectiu (veure punt 2). S’anima als col·lectius a traslladar el seu material a domicilis particular. Aquell que, pel seu volum, no puguen emmagatzemar, poden informar a la comissió encarregada d’inventariar el material del Casal.

2. Del 7 al 12 de març
Un grup de treball farà un inventari amb tot el material, electrodomèstics i mobiliari dels que disposa el Casal. Es començarà des de la primera planta (zona barra) i es continuarà la revisió de forma ascendent fins a la terrassa.

3. 12 de març
11:00h. Jornada d’elaboració del protocol contra les violències masclistes.
14:00h. Dinar de pa i porta.
17:00h. Tercera assemblea extraordinària on es revisarà l’inventari de béns materials i es decidirà què fer amb ells.

4. 15 de març
20:00h. Assemblea. Els col·lectius i individualitats presentaran les seues propostes de reformulació i projecció del Casal a un nou espai, per poder dissenyar el perfil d’espai físic que volem i el del projecte polític que haurem de construir-hi. Es recomana que la presentació de propostes es realitze per escrit i en format digital a través del correu del Casal Popular, així totes podem accedir-hi i valorar-les. Les assemblees dels dies 22 i 29 de Març es dedicaren a posar en comú aquestes.

5. 20 de març
Data límit perquè els col·lectius traslladen el seu material a l’espai que hagen trobat per emmagatzemar-lo provisionalment.

6. Del 21 al 25 de març
Despullem el Casal, és a dir, que es desmuntarà, empaquetarà i es traslladarà a la nau de Krakatoa Records, que ens ha cedit de forma desinteressada part del seu espai perquè guardem el material voluminós mentre dura el procés de recerca d’un nou local i la refundació del projecte.

7. 22 i 29 de març
20:00h. Primeres assemblees per seguir dibuixant el projecte polític que volem desenvolupar en el nou espai.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s