Presentació i Xerrada amb Yanira Hermida

12 DE FEBRER DE 2016 19.30h. CASAL POPULAR DE CASTELLÓ

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: “LUCHABAN POR UN MUNDO NUEVO” de Yanira Hermida.

YANIRA HERMIDA. Companya de CGT, Doctora en Història per la Universitat de Barcelona amb la tesi: Dones12717474_1683953048529162_7714102732559598987_n i canvis socials en la província de Santa Cruz de Tenerife. 1931-1975. Mestresses de casa, camarades i marginades. 2012.

LUCHABAN POR UN MUNDO NUEVO. Lucía Sánchez Saornil i Sara Berenguer Laosa, militància anarquista durant la Guerra Civil Espanyola.

Aquest llibre forma part d’un treball acadèmic realitzat dins del Màster Universitari en Recerca Aplicada en Estudis Feministes, de Gènere i de Ciutadania de la Universitat Jaume I de Castelló. Arreplega un primer estudi sobre el anarcofeminisme a través de la comparativa de dues militàncies, d’una banda s’analitza el paper de la intel•lectual Lucía Sánchez *Saornil en la creació de Dones Lliures i la seua aportació al conjunt de col•lectius llibertaris. D’altra banda, s’estudia la participació d’una jove, Sara Berenguer *Laosa, en la revolució llibertària de juliol de 1936 i la seua presa de consciència dins del doble corrent feminista i anarquista.

Aquest text visibilitza l’activitat femenina en el moviment llibertari a través de la biografia de dues dones la participació de les quals en els grups anarquistes va ser molt diferenciada. Oferint l’oportunitat d’analitzar com l’acció d’aquestes dones s’interpretava social i familiarment dins dels paràmetres patriarcals de la societat espanyola del segle XX i com elles afrontaven aqueixa ruptura dels rols de gènere que duien a terme.

Organitza: SECRETARIA DE LA DONA CGT CASTELLÓ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s