Manifestació Antifeixista

MANIFESTACIÓ ANTIFEIXISTA Dissabte 21 Novembre 19h. Plaça Independència (la farola)

RACISME I FEIXISME INSTRUMENTS DEL CAPITALISME!

Comunicat de les BRIGADES ANTIFEIXISTES CASTELLÓ:

Una vegada més eixim al carrer per denunciar el feixisme, tant el que actua al carrer com l’institucional. I ho fem recordant que a l’actual sistema polític i social, hereu del franquisme, li diuen democràcia i no ho és. En realitat, el règim borbònic amb la seua Constitució monàrquica i capitalista, no és sino la continuació del franquisme amb altres formes. Com va dir el dictador, tot quedava nugat i ben nugat.

Els aparells de l’estat franquista no es van depurar i els canvis van ser únicament de nom. Així, el Tribunal d’Ordre Públic, es va transformar en l’Audiència Nacional, amb el mateix objectiu repressor de la lluita del poble. Policies, militars, ju12184143_429266077282386_7894421136551384032_otges servidors del franquisme, tot incloent no pocs torturadors i criminals, van continuar i continuen als seus llocs. Molts polÍtics franquistes, es van transformar en demòcrates de tota la vida. Actualment el cap de l’estat es el fill del successor designat per Franco, mostra del continuisme del regim feixista en les institucions, mentre encara hi ha preses i represaliades polítiques, colpegen i torturen a immigrants en CIES i fronteres i neguen el dret a l’autodeterminació als pobles convertint l’estat espanyol en una presó de pobles.

Els grups feixistes han actuat i actuen amb una considerable impunitat, amb nombrosos vincles amb els aparells de l’estat. La seua actuació ha causat milers de víctimes, moltes d’elles mortals. El feixisme és el gos de presa del capital, que el manté com a força de reserva i per a fer-ho servir contra la lluita obrera i popular. El poder assenyala i el feixista apunyala. Estem vivint una profunda crisi capitalista, que s’intenta fer pagar al poble treballador. Les retallades de drets són continues i s’agreujaran en el futur immediat. Contra elles serà imprescindible la organització i la lluita obrera.

El feixisme és una forma extrema de capitalisme, a la que el capital recorre quan, per tal de mantindre la seua dominació, ho veu necessari. Per això, l’antifeixisme conscient no pot deixar de ser anticapitalista. El feixisme és també una ideologia xenòfoba, racista i masclista, és per aquest motiu que anticapitalisme, antirracisme i feminisme són principis bàsics del moviment antifeixista. En aquesta jornada volem també recordar a totes les víctimes de la violència feixista, masclista, patriarcal i de l’odi racial, a Carlos, Guillem a Lucrecia i a tantes altres i també a quants han dedicat la seua vida a lluitar contra el feixisme. Entre ells els quasi mil afusellats i afusellades a Castelló al Riu Sec entre 1939 i 1945, companyes nostres que no hem d’oblidar. Continuar la seua lluita serà sempre el millor homenatge. Continuar la lluita és i serà el nostre compromís.

CONTRA EL FEIXISME ACCIÓ DIRECTA!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s