23 d’abril: els teus llibres al CPCS

SANT-JORDI-CASAL

Aquest proper dijous 23 d’abril, Sant Jordi, els col·lectius d’edició i distribució alternativa L’Escafandre i la Comú muntarem paradeta de llibres a la primera planta del Casal Popular per tal de celebrar la festa del llibre. De 18:30 a 21 hores, L’Escafandre i la Comú us animem a passar-vos per conèixer les últimes novetats, a fer-vos un regal o només a fer la xarradeta del dijous entre llibres. Salut i bona lectura!

………………………………………………………………

Aprofitem per recomanar-vos algunes de les novetats interessants per aquest Sant Jordi.
·COÑO POTENS. Diana J Torres (Ed. Txalaparta, 2015).
Fa dos setmanes al Casal Popular de Castelló ens visitava la Diana Torres per presentar-nos aquest últim llibre seu, una mena de manual al voltant del cony i els seus fluids. Una crítica cap a una ciència mèdica allunyada dels cossos i la sexualitat de les dones.

·LA REVOLTA QUE VIUREM. Ivan Miró (Ed. Tigre de paper, 2015).
Una de les interessants novetats per aquest Sant Jordi, la novel·la de l’Ivan Miró (La Ciutat invisible). En paraules de David Fernàndez: “Per a moltes i molts, centenars d’anònims i anònimes que han fet bategar la ciutat les darreres tres dècades, aquest relat serà reapropiat i socialitzat de forma comuna. Empelt de revolta, serà reviscut amb el cap, amb el cor i amb el puny; s’hi identificaran a plena llum i foscor sencera, perquè d’aliè aquest llibre no en té res. Ho despulla tot: la ciutat i nosaltres mateixos”.

·DE PRONTO, MI CUERPO. Eve Ensler (Ed. Capitan Swing, 2015).
Autora de «Monòlegs de la vagina» i fundadora del moviment global V-Day -destinat a frenar la violència contra les dones i les nenes-, Ensler ha dedicat la seua vida al cos de la dona: com parlar d’ell, com protegir-lo i valorar. Parla de la relació profundament íntima i dolorosa que ella té amb el seu propi cos i com aquest va canviar al llarg de la seua vida: una desconnexió provocada per l’abús sexual del seu pare i la llunyania de la seua mare. «Perquè jo no ho vaig fer, no podria habitar el meu cos», escriu, «jo no podia sentir o conèixer el seu dolor.»

·APUNTS DES DEL SUD. VVAA. (Ed. Caliu, 2015).
Què/qui som els valencians i les valencianes, des d’on hem de construir la nostra identitat i amb qui ho hem de fer són algunes de les preguntes que s’intenten contestar en ‘Apunts des del Sud’ a partir del procés sobiranista del Principat de Catalunya, un escenari del qual no podem fugir des del País Valencià per molts motius. Les diverses anàlisis que ací s’apleguen són textos escrits per persones que representen alguns dels molts col·lectius que lluiten per la construcció de la valencianitat fora de l’ofrena de noves glòries a Espanya. Tot açò, amb la intenció de contribuir a la construcció d’un discurs col·lectiu, propi i des del sud, amb tot el que aquesta paraula implica. Segona remesa d’aquesta nova proposta editorial eixida entre Betxí i València.

·MI UTOPIA VIVIDA. Lucio Urtubia (Txalaparta, 2014). Per què ens agrada Lucio? Perquè no parla des de cap poltrona, parla de manera senzilla i humana, com qui ho fa des de la vora d’un foc; perquè parla directe i sense embuts, com ho fa l’amic al bar o la persona curtida al camp; perquè més que des de la ideologia, parla des de l’experiència vital.

·ÉXODO. DJ Stalingrad (Ed. Automática, 2015).
DJ Stalingrad és el pseudònim de l’escriptor i activista Piotr Siláiev (Moscou, 1985). La novel·la se situa en l’actual societat postcomunista russa, en la que el ultracapitalisme genera alts nivells de desigualtat i corrupció. Un context gairebé inhabitable, on el ciutadà se li desplaça a la perifèria del sistema, espai natural de les barallés, alcohol, les drogues i les protestes il·legals. Referències a l’escena antifa, redskin i punk moskovita, els grups feixistes,…En part autobiogràfic, exhibeix una clarividència radical a l’hora de baixar a aquest abisme.

·DE MEMORIA III. LA BREVE ETAPA DE LOS GARI. Jann-Marc Roullain (Ed. Virus, 2015).
Tercera remesa de les memòries de Jann-Marc Roullain, que continua amb el relat de l’experiència a l’activisme autònom dels 70, amb companys de viatge com el Salvador Puig Antich o l’Oriol Solé.

·EL CURT ESTIU DE L’ANARQUIA. H.M. Enzensberger (Ed. Virus, 2015)
Primera edició en català d’una de les obres capitals al voltant de Buenaventura Durruti i la revolució de 1936. Una obra fora del comú per la manera en què està escrita, com un collage de testimonis sobre Durruti, la revolució i la guerra.

·LA COMUNIDAD (Ed. Oveja roja, 2013). Editat ja fa uns anys, continuem trobant interessant i recomanable aquest còmic. La història d’una aventura col·lectiva que se situa en els anys posteriors al 68. Una història plena d’utopia i de voluntat de lluita. Una aventura empresa el 1972 per un grup de joves que funda una comunitat rural per canviar des de les seues bases aquesta societat capitalista. Una interessant lectura de la trobada entre el món rural i una colla provinent del món activista urbà/neo-rural.

·DEJADNOS APRENDER. REFLEXIONES DES DE LA PEDAGOGIA LIBERTARIA. M. Rodriguez (Ed. Volapuk, 2014) és una anàlisi actual i pragmàtic sobre el paper que té i pot tenir l’escola, estatal o privada, el professorat, els projectes educatius antiautoritaris… Desgrana els problemes que afecten el sistema educatiu, que no són pocs, procurant solucions sota una òptica llibertària.

·VIURE, MORIR I NÀIXER A GAZA. David Segarra. (Ed. Sembra, 2014). Els grans mitjans ens han repetit fins a l’infinit escenes de mort i destrucció a Gaza, però ens han amagat la quotidianitat més extraordinària. Viure morir i nàixer a Gaza recull un centenar de fotografies que ens mostren les meravelles que David Segarra es va trobar enmig de la tragèdia: la capacitat de viure, d’estimar, de resistir i de sobreviure malgrat l’horror. Acompanyant les imatges, les paraules antigues de la Mediterrània. Ausiàs March, Estellés, al-Russafí, Llach, Espriu, Aub, Ibn Arabí, Lorca, Darwix o Kavafis. Veus de les tradicions que ens han forjat com a civilitzacions.

………………………………………………………………

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s