Manifestació educativa

Privatitzadora, sexista, classista, segregadora, elitista, i imposada. Aquests son alguns dels adjectius que defineixen les lleis educatives que han implantat sense ser consensuades amb la comunitat educativa i motiu pel qual el proper 24 de març tormen a sortir als carrers.

L’estudiantat, ha aguantat els atacs i les envestides que des de les empreses s’han considerat oportunes, que no eren altres que convertir l’educació en un negoci. La reducció dels pressupostos suposa a tots els nivells educatius que els centres públics es troben en situacions dramàtiques. En Secundària, per exemple, la massificació d’aules, els materials obsolets, el professorat sobre-saturat, les aules prefabricades, la falta de calefacció, etc. Aquests tipus de condicions són les que dia a dia vivim els i les estudiants als nostres centres d’estudi. A més, la nova implantació de la LOMCE, és una clara declaració d’intencions del capital per fomentar una elitització de l’ensenyament que fa que les persones amb menys capacitats o recursos deixen els estudis o siguen abocats al treball precari, a través d’una FP, que prendrà el caràcter de fabricació de mà d’obra barata i sense consciència.10985941_1580364128888476_6339274489823390991_n

També contra aquest model de Formació Professional lluitem. Una Formació Professional que començarà segregant a part de l’alumnat a través de la FP Bàsica, i que a través de l’FP Dual degradarà la formació en els cicles mitjans i superiors i coevertirà les sues estudiants en mà d’obra gratuïta per a les empreses.

No contents amb això, des del ministeri, a través d’aquestes reformes, ens neguen qualsevol tipus de decisió en els nostres centres, anul·lant els consells escolars, o donant-li un caràcter secundari. I professionalitzant la figura del director, que no serà un treballador del centre, sinó una persona col·locada des de la Conselleria.

Ara, el nou Decret del 3+ 2 suposa un altre atac a l’educació pública, en aquest cas als estudis universitaris. Si arriba aplicar-se, significarà una nova degradació de la Universitat i farà més difícil encara l’accés a eixos estudis de l’estudiantat més modest econòmicament, per quant suposarà un encariment del preu dels estudis. Som nosaltres, avui als Instituts però demà possibles estudiants universitaris, qui més afectats estem per aquest Decret, perquè serem qui més patirà les sues conseqüències.

Per tots aquests motius que l’estudiantat està patint diàriament com pels que encara estan per aplegar, des d’Acontracorrent, el Col·lectiu d’estudiants del Broch i Llop i des de l’Associació Estudiantil Gilabert de Centellesa transmitem la necessitat d’organitzar-se i lluitar, per a posar fi a les actuals condicions en que es troba l’ensenyament públic, i per a aturar els projectes que estan per aplicar-se encara.

D’es d’Acontracorrent creiem en la necessitat de la unió de tota la comunitat educativa per a fer front als constants atacs que estem patint tots nosaltres, per això cridem a omplir els carrers el proper dimarts, 24 de març. La manifestació començarà a les 19’30h a la Plaça Ma Agustina.

Sabem que si no és unint les nostres forçes no podrem plantar cara a aquestes reformes, per això cridem: AVANT, AVANT, OBRERS I ESTUDIANTS!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s