Grups d’Homes i Dones Feministes

Vos convidem a participar en aquesta iniciativa, “Grups d’homes i dones feministes” que comencen al Casal Popular de Castelló. Un espai per a reflexionar sobre la construcció de la masculinitat i la feminitat de manera continuada.

El patriarcat és un sistema ideològic d’organització política, econòmica i social que estableix unes formes de relacionar-nos fonamentades en una jerarquia sexual de dominació dels varons i de subordinació de les dones. Per a mantindre aquesta estructura d’opressió es defineixen unes etiquetes per a cada sexe: la masculinitat i la feminitat, uns rols normatius que condicionen a les persones i limiten la seua llibertat.
El patriarcat, així com el capitalisme, no és “quelcom allà fora”, és sobretot “quelcom dins i entre nosaltres”, perquè “Alló personal és polític”.10382665_787794621255600_6163678879111961232_n
El patriarcat travessa tots els àmbits i classes socials, es reprodueix constantment en les nostres relacions socials, afectives i professionals. I dins els moviments socials també reproduïm dinàmiques sexistes, rols propis de la masculinitat hegemònica i la feminitat tradicional potser més subtils; altres voltes més explícites.
El moviment feminista té moltes vessants, però entenent-lo des de la base com una lluita contra el sistema patriarcal per aconseguir que cada persona siga lliure i es vincule manera horitzontal suposa un problema que afecta a totes les persones de diferents maneres.
Així, per tal de treballar el patriarcat que emergeix dins els moviments socials en què participem i per anar més enllà en les pràctiques, haurem d’anar també més enllà en el discurs, ja que la pràctica i discurs han d’anar de la mà, impulsant-se mútuament.
En aquest cas, els grups feministes de reflexió ens serveixen per a comprendre d’on bé el nostre malestar, posar cara a l’enemic, saber qui som, on estem i on volem estar.
Els grups que es proposen són un espai de reflexió, d’autoaprenentage, de suport mutu, de horitzontalitat i sobretot de creixement. Estan diferenciats entre dones i homes. Considerem fer aquesta separació i trobant-nos des d’eixe punt comú com un primer pas per a treballar i prendre consciència individualment dels conflictes derivats de la nostra socialització en la feminitat (si som dones) i en la masculinitat (si som hòmens).
Cada grup és autònom i establix cada quan de temps es reunix, els temes que treballa, etc. Però també considerem necessari un punt de trobada entre els grups per compartir les experiències, els debats i les vivències que hem tingut.
Farem la reunió de presentació el proper dissabte 24 de gener a les 19.30h al Casal Popular.

Si t’interessa vine i informat.
Si no pots vindre i t’interessa envia un correu a bonstractes@gmail.com per a mantindre’t informada.

+Info: https://www.facebook.com/events/1520680064865059/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s