Cinema Política Castelló: Vessel

10014632_751551474879915_4631109180172514650_nUs presentem CINEMA POLÍTICA CASTELLÓ, un cicle de documentals polítics i socials setmanals que es realitzarà durant tot l’any. Les projeccions obrin la porta al debat sobre las temàtiques abordades, a vegades amb la presencia dels directors o membres de l’equip de producció de l’obra. Cinema Política Castelló sorgeix de la necessitat de crear un espai que done cabuda a documentals socials i polítics que parlen sobre la realitat de la societat actual.

Aquest diumenge 16 (19 h) segueix el cicle amb “Vessel” (Diana Whitten, 2014):

Vessel comença amb una jove metge que vivia vora la mar, i una idea  inversemblant. Rebecca Gomperts, horroritzada per les realitats creades per les lleis anti-avortament a tot el món, es va sentir obligada a plantar cara a la situació; el seu mètode: proporcionar avortaments en un vaixell a alta mar.
El seu projecte, Women on Waves, comença com un espectacle fallit, una festa dels mitjans de comunicació, enfrontat amb el bloqueig governamental, religiós i militar. Amb cada obstacle la missió es refina més, fins que Rebecca té una revelació: pot fer servir les noves tecnologies per evitar la llei i entrenar les dones per auto-practicar-se avortaments segurs utilitzant protocols amb pastilles sancionats per l’OMS.
A partir d’aquí som testimonis de la creació d’una xarxa subterrània de encoratjats, activistes informats, treballant a l’avantguarda radical dels drets reproductius a nivell mundial, que confien en les dones per gestionar els avortaments per elles mateixes. Vessel és la història de Rebeca: una dona que va sentir una crida i hi va donar resposta, i  transformà una idea tremendament improbable en un moviment mundial.

Aquesta activitat està organitzada per les estudiants del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament. Trobareu la informació més actualitzada al Facebook del grup.

10350357_753860024662346_4198675810442377213_n

Vessel film poster

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s