2n PreTremenda, un espai amb propostes de dones dissidents

PreTremendafemfest_02(2)

el 2n PreTremenda  tindrà lloc el dissabte  20 de setembre de 2014 amb el següent programa

20.00 Expo d’il·lustracions de María Celestino i “Psicolabis

21.00 Presentació
21.30 Variétés subersives:

  • Contes trastocats i transgenerats
  • Teatre
  • Música
  • Monòlegs
  • Okupa l’escenari. Que s’escolte la teua veu, pots portar un text o improvisar en el moment

PERFORMANCE ITINERANT
23.45 Dones en Lluita ens portaran del Casal Popular al Gat Penat amb una de les seues performances, segur no ens deixarà indiferents

GAT PENAT
Dj Happy.
María de la República.

Vine a tremendar!

https://www.facebook.com/TremendaFemfest

*****************************************************************

QUÈ ÉS EL TREMENDA FEST??

Festival en febrer de 2015 amb propostes de dones dissidents… Un espai anticomercial on festejem, ens trobem, ens gaudim…

TREMENDA FEM FEST és un projecte que emergeix de la inquietud d’un grup de dones per potenciar espais de festa feministes, propis i anticomercials.    

El TREMENDA té les seues arrels en el LADYFEST, un festival autogestionat basat en la subcultura Riot Grrrl, la rebel·lia i la lluita contra el sistema capitalista i patriarcal i els seus múltiples eixos d’opressió. Nosaltres hem pres aquesta herència i així anem construint el TREMENDA FEM FEST amb l’objectiu de compartir la cultura “underground” a través de les produccions artístiques de dones dissidents: facilitant trobades, creant xarxes i empoderaments, subvertint la normativitat dels gèneres, el cos i la sexualitat.

El TREMENDA FEM FEST es farà en febrer de 2015, funciona com projecte horitzontal, autogestionat, reflexiu i crític que fem per i per a nosaltres mateixes, com a espai on confluir, intercanviar i divertir-nos.  Està obert i en construcció per açò, per col·laborar o participar us convidem a enviar les vostres propostes d’activitats (concerts, tallers, xerrades…) a tremenda@riseup.net. També, s’organitzaran PRE-TREMENDES per a encendre el foc que es culminarà amb el festival i alhora, intentar financiar la majoria de les despeses del mateix.

Partim de la idea que la ideologia patriarcal oprimeix a totes les persones, volem trencar la imposició de les etiquetes de gènere i que cadascuna puga triar fer o ser com li vinga de gust, sense tindre por i que ningú la castigue per això.

No funcionem com a víctimes o botxins, no participem de les dinàmiques de domini i submissió. Per açò, no admetem arguments “paternalistes” que deleguen a les dones l’única responsabilitat d’alliberar-nos. Hem de moure fitxa tots i totes per a canviar les regles del joc.

La cultura patriarcal promou la norma heterosexual, jeràrquica, sexista i mercantilista, on el nostre cos és entès com una maquinària per proporcionar cura, plaer i reproducció. Però nosaltres caminem per la dissidència, on trobem propostes creatives i sorprenents que desitgem promocionar i compartir. Ens interessa la producció pròpia de discursos per part de les dones fora dels acotaments del discurs dominant, volem obrir les nostres fronteres i embullar-nos d’altres experiències.

Som tremendes practicant la sororitat, recolzant-nos, acompanyant-nos i cuidant-nos.

 

PER QUÈ SOM TREMENDES?

Perquè tenim infinits motius per a ser-ho. Tremendes perquè som dignes i volem fer alguna cosa intensa, peculiar i sorprenent. Tremendes perquè som rebels amb causa, ens va la marxa i volem donar-nos “gustito”. Perquè som crítiques amb totes les formes d’opressió, som reflexives, creatives i insaciables de coneixement. Tremendes perquè som llobes feroces i no tolerem manifestacions masclistes, homòfobes, racistes, ni cap d’elles que discriminen per diferències en el gènere, el cos o la sexualitat.

Tremendes perquè desitgem construir una alternativa a aquest sistema podrit. Perquè estem tremendament motivades pel flux de la il·lusió, som unes “tirás p’alante” que encara que caiguem, ens alcem i ens besem. 

Tremendes perquè fem apologia de la bruixeria al reapropiar-nos del contrapoder revolucionari i autogestionat. Perquè embruixem la nostra quotidianitat, individual i col·lectiva. Perquè som sàvies i creatives i volem recuperar la connexió amb la natura.

Tremendes perquè volem que se senta la nostra veu tant temps silenciada, i que fluïsquen els nostres pensaments i se senten els nostres gemecs. Perquè tenim moltes potencialitats i s’han de connectar, perquè volem visibilitzar les de les dones, i també visibilitzar les identitats queer.

Tremendes perquè beneïm el post porno en creure en sexualitats dissidents d’allò normatiu, on tots els cossos tenen el dret d’erotitzar-se expandint les seues sensacions com els done la gana. 

Tremendes perquè no anem a permetre que retallen la nostra felicitat, aquesta serà la nostra bandera. Tremendes perquè reivindiquem el dret a perdre la por, a provocar por, a subvertir i desbaratar. 

Tremendes perquè reivindiquem el dret a cremar el que ens fot i a crear el que ens dóna plaer. I sense dubtar-ho anem a donar canya a qui ens tracte malament.

Perquè no intentem convèncer a ningú, no ho necessitem, però si volem que allò nostre es veja.

Tremendes perquè volem provocar una reacció en contagiar un virus: El Tremenda. Perquè ens dóna la gana. Perquè ens ix de la figa.

TREMENDES PERQUÈ ÉS MOLT GRAN LA QUE ANEM A MUNTAR!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s