Les festes de la Magdalena lliures i al carrer!

Signa el Manifest de rebuig a les multes per la celebració de paelles

 

Nota de premsa:

El passat 26 de març, durant les festes de la Magdalena i per 10é any consecutiu, la Colla La Masovera va celebrar el ja tradicional concurs de paelles, dins el programa de la Federació Alternativa de Colles.

En aquest acte van participar al voltant de 200 persones de diferents colles de la ciutat, dins un ambient pacífic i de normalitat festiva. Tanmateix, un desmesurat desplegament policial va identificar a 12 dels assistents, i junt a un camió dels bombers, van intentar apagar les fogueres de les paelles. Finalment, bombers i Policia local van desistir del seu intent gràcies al comportament exemplar de resistència no violenta dels assistents.

Ara l’Ajuntament, mostrant el seu tarannà discriminatori contra les colles crítiques amb la festa oficial, ha multat a 12 dels assistents emparant-se en l’article 20 de l’Ordenança Municipal de Rentat de cotxes, requerint 90 euros per persona, el que suma un total de 1.080 euros.

Per aquests fets, denunciem públicament la persecució de la qual és objecte la Colla La Masovera per part de l’Ajuntament, ja que les paelles es van portar a terme sense tallar el tràfic, i parant cura del respecte dels comerços que comparteixen veïnatge amb el nostre espai, així, i com tots els anys, els propis assistents s’encarreguen de la neteja del carrer. Entenem per tant que aquestes multes són un càstig de l’Ajuntament contra el Casal Popular pel seu compromís amb els moviments socials de Castelló.

Des del Casal Popular-Colla La Masovera volem denunciar l’actitud de l’Ajuntament de Castelló, el qual fa anys que ens nega els permisos per realitzar activitats al carrer, malgrat el caràcter popular de les activitats i tot i estar federats com a Colla, inscrits com a Associació cultural i complir tota la normativa exigida.

Per finalitzar informem de la campanya de suport que ben aviat engegarem per tal que l’Ajuntament retire aquestes injustes multes, pel que fem una crida a la societat civil castellonenca a la solidaritat amb les persones multades, i per reivindicar unes festes populars, lliures i al carrer.

Ben cordialment,
Colla La Masovera – Casal Popular de Castelló.

Castelló, 17 de Maig del 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s