Internet per a les sòcies! Taller per aprendre a instal·lar Guifi·net

taller aprèn a instalar guifi·net

Si no teniu Internet a casa, o creieu que el preu d’aquest servei no és just perquè no en feu un ús intensiu, aleshores vos interessa continuar llegint. Des del Casal Popular, hem posat en marxa un projecte per a poder tenir accés a Internet d’una manera més barata i justa. Com ens ho farem? La idea bàsica és: contractem un únic accés amb un proveïdor comercial (com el que pot tenir qualsevol a sa casa), i en fem un ús compartit. Per fer un símil amb el telèfon, és com si contractem un únic número de telèfon i totes truquem amb el mateix.

Com fem per a portar este Internet compartit fins a cada casa? Ho fem mitjançant una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral, anomenada Guifi·net. Esta xarxa utilitza tecnologia sense fils –antenes «wifi» de llarga distància–, i no pertany a ningú, és fruit d’un esforç col·lectiu per dotar-se d’una xarxa de comunicacions «pública».

Si vos sona bé, voldreu saber què necessiteu per provar-ho, veritat? El primer és poder connectar-se a la xarxa Guifi·net. Per a fer-ho, cal tenir visió amb un dels nodes de cobertura de la xarxa … i ací parem d’explicar, perquè la cosa comença a posar-se tècnica, i com se sol dir, «cada casa és un món». Depenent de la vostra ubicació en la ciutat, ho tindreu més o menys difícil. Per això, aquest proper dijous 22 a les 19:30 h. al Casal, farem un primer taller per aprendre a connectar-nos a Guifi·net. Una presa de contacte.

Si sou dels que vos agrada fer el manegueta amb la tecnologia, aquesta és una oportunitat fantàstica per clavar mà a les comunicacions per radio i les xarxes. Si en canvi no sou tan maneguetes, però sí sou valentes –i conteu amb temps– vos encoratgem igualment a acudir al taller. Si no teniu ni temps ni ganes, o la tecnologia vos produeix al·lèrgia, podeu acudir a un instal·lador professional de Guifi·net. Ara per ara, des del Casal encara no hem trobat la formula per fer nosaltres les instal·lacions, però seguim rumiant-ho …
Mentrestant, podeu acudir al taller i intentar fer la instal·lació vosaltres mateixes. Nosaltres estem per a donar un cop de mà. Vos esperem!

Més info: https://casalpopularcs.org/wordpress/docs/guifi-net/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s