La Gaiata crítica: obrint fugues a la piràmide social

A continuació us presentem el manifest de la Gaiata crítica 2014, coincidint en el dia de l’encesa.

Gaiata crítica

GAIATA CRÍTICA 2014. OBRINT FUGUES A LA PIRÀMIDE SOCIAL

Segons la història oficial, les gaiates són una representació de les torxes que il·luminaren el camí dels primers pobladors. Per la seua banda, la nostra gaiata representa el camí que hem de seguir els pobladors d’avui.

Davant les gaiates tradicionals, mancades de tot significat polític o social, i de tota relació amb la vida del poble d’avui, un any més, des de la Colla La Masovera ens reapropiem d’aquest element lligat a les festes de la ciutat per reinventar-lo, sumant la creativitat, el sentit de l’humor i sobretot, l’esperit crític i la denúncia social.

En aquesta ocasió volem fer una crítica a l’estructura social en què vivim immerses, una crítica al capitalisme i el patriarcat, una estructura criminal i opressora, sostinguda a cops d’exclusió i repressió, d’aquelles que dia rere dia suporten des de baix una constant precarització de la vida. Moltes ho fan en silenci i diligència. Però altres, mogudes pels seus desitjos de llibertat, obren fugues al sistema i trepitgen els camins col·lectius de l’auto-organització i l’anticapitalisme, mentre eixamplen les escletxes per derrocar el sistema.

Per què vivim temps d’urgència per a la gent humil i desesperada, mai hi ha prou si es tracta de difondre la importància de polititzar-se, de cercar alternatives, i d’arribar més enllà dels cercles convençuts. Per això, aquest any volem retre un homenatge a tots aquells processos què, amb intenció de transformar aquesta estructura social, resisteixen, avancen i participen en la presa consciència dels de baix.

Què no ens enganyen! La piràmide no és més que terra movedissa, i el seu afonament tan sols depèn de la capacitat d’aquelles que, mentre s’allunyen de les seves files, escriuen des de la pràctica el nou lèxic de la revolta. Per això cridem a la rebel·lia, a caminar per les escletxes de la piràmide, a empoderar-nos i perdre la por, a socialitzar una nova subjectivitat antagonista a l’abast de tothom. Obrim fugues al capitalisme, afonem la piràmide!.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s