Programa Magdalena 2014: Federació Alternativa de Colles

CARTELL FAC 2014_web

El passat dissabte 15 de març vam celebrar l’acte de presentació de les Festes Alternatives de la Magdalena 2014. Com no podia ser d’altra manera ho hem fet al carrer, per reivindicar l’espai on s’han fet sempre les festes populars. Més d’un centenar de persones han fet aplec a la Plaça l’Ereta per gaudir dels diversos actes de la Federació Alternativa de Colles (FAC).

Des de les 10h. del matí els xiquets i xiquetes han gaudit d’un castell unflable gràcies a la Coordinadora pel Repartiment del Treball i la Riquesa, que ha volgut així contribuir desinteressadament a l’acte.

La jornada s’ha centrat durant el matí en la mostra que ha fet la Muixeranga Conlloga, creada recentment a Castelló de la Plana. A la darrera intervenció, tothom ha participat apinyant els seus braços per tal de fer unió i que es poguera alçar la torre humana al so de la muixeranga. Un simbolisme de què significa la FAC.

A continuació s’ha donat pas a la roda de premsa. En primer lloc, aquesta s’ha centrat a explicar el que és la FAC i els seus orígens. En segon lloc, s’han enumerat els actes principals de les Festes Alternatives, emfatitzant les accions més reivindicatives com són el Pregó alternatiu, la xiulada a les autoritats i la concentració anti-taurina. Igualment, s’ha mencionat la diversitat del programa, amb diferents activitats per als més menuts, la recuperació dels jocs tradicionals i la reivindicació de la nostra llengua tan castigada per les institucions.  Seguidament, s’ha esmentat el compromís polític dels espais on celebrem els actes. Així, les colles que hi formen part d’aquesta iniciativa estan unides pel seu rebuig a les actituds racistes, feixistes, sexistes o homòfobes. Una mostra d’aquesta avinença la trobem amb la participació dins la campanya de Dones en Lluita “No és no”.

Per finalitzar la roda de premsa, s’ha fet una crida a la cooperació en les festes, remarcant el sentit voluntariós que hi tenen. Cal mencionar que els diversos artistes, músics o punxa discs, així com la resta de persones que hi contribueixen, ho fan desinteressadament.  Al mateix temps, hem de ser conseqüents i responsables els qui venim a gaudir de la festa i assumir que tots i totes formem part d’aquestes: reciclar els gots, respectar el descans del veïnat, no fer botelló als concerts, i tractar d’embrutar el menys possible és una tasca de totes.  Acabada roda de premsa hem pogut veure el mural que s’ha fet durant el matí.

Des de les FAC es vol agrair la resposta de tota la gent que ha acudit a l’acte i a col·laborat en aquesta jornada. Juntes ho podem tot.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s