Som lliures quan lluitem per la llibertat!

Estimat/da company/a,

Ara fa deu anys l’assemblea del Casal Popular vam obrir les portes del nostre primer local al carrer Jordi Joan. El temps ha passat ràpid, hem crescut i en aquest aniversari volem compartir records, anhels i esperances.

Des dels nostres inicis vam plantejar-nos com a objectiu esdevenir una ferramenta per als moviments socials. I avaluant-nos hi estem orgulloses. Amb la perspectiva del temps, i rememorant aquells inicis en ple període d’especulació urbanística, hem d’alegrar-nos per aquest objectiu complert. Celebrem la teua participació ja que ha estat un dels mitjans per assolir-nos a la ciutat de Castelló de la Plana, i al nord del País Valencià, com a referent consolidat i facilitador dels moviments socials.

D’igual manera, conscients del feble teixit social crític que caracteritza el nostre territori, vam assumir la responsabilitat de treballar per la seua cohesió i el seu eixamplament. La decisió al 2007 per fer el salt al centre de vila va ser un èxit de participació col·lectiva, el que va possibilitar aquest canvi d’ubicació. El que semblava una aposta arriscada per a un projecte amb 3 anys d’existència ha esdevingut una realitat consolidada.

Ara, als inicis del 2014, i amb deu anys d’assemblearisme i autogestió a la nostra esquena, seguim amb nous reptes. Tot i que el desig per transformar aquest sistema injust ens entela d’impaciència, hem avançat unes quantes passes en aquesta cursa de fons. Les activitats per enfortir i ampliar aquest teixit social han estat constants, amb major o menor intensitat hem socialitzat discursos i pràctiques crítiques, hem participat del Castelló rebel, i hem facilitat les condicions per posar en marxa mobilitzacions i alternatives al capitalisme.

Igualment, en aquesta tasca per superar el rol d’espectadors dels fets i convertir-nos en protagonistes de les nostres vides hem passat moltes dificultats, però, també moltes satisfaccions. Les experiències ens han fet madurar, són un bagatge ple de pràctiques i coneixences.

Ara, de nou estenem un nou pont amb tu, des del respecte pel teu demostrat compromís, per l’alegria d’aquest temps compartit, i per encoratjar els teus anhels per un nou món on el capitalisme i el patriarcat són malsons del passat. El temps passa ràpid, i aquest anhel de canvi social no ens abandona, ben al contrari, ens espenta amb força.

Si, la vida ens reclama lluitar, i en aquesta contesa has estat una baula més en la que s’ancora el Castelló desobedient i insubmís. Volem agrair la teua participació i encoratjar-te a continuar per la senda rebel de qui no es conforma amb una vida d’injustícies. És hora de deixar de pensar com una minoria i fer del nostre compromís quotidià un procés de lluita que supere els límits amb què ensopeguem. Avui estem més prop de la utopia que fa 10 anys, però, més lluny que l’endemà.

Perquè som lliures quan lluitem per la llibertat, juntes ho podem tot!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s