Tertúlia literària sobre el llibre "Sociofóbia"

Debat constructiu i interessant en un ambient agradable. Aquest dijous a les 20.30h, el text proposat per al debat és l’entrevista a César Candueles feta per Kiko Amat, sobre el seu darrer llibre “Sociofobia”. Adjuntem l’entrevista en *pdf i una ressenya d’aquest interessant llibre publicat per Capità Swing disponible a la biblioteca municipal.

Entrevista de Kiko Amat a César Rendueles (1)

“Després de l’ensulsiada de la utopia neoliberal, el gran consens ideològic del nostre temps és la capacitat de les tecnologies de la comunicació per a induir dinàmiques socials positives. L’economia del coneixement es considera unànimement com la solució al deteriorment especulatiu dels mercats; les xarxes socials són el remei a la fragilització de les nostres vides nòmades i globalitzades; la ciberpolítica aspira a regenerar les nostres democràcies exhaustes… Ens agrada imaginar Internet com una espècie d’ortopèdia tecnològica que ha transformat fins al punt de la seua virtual superació els dilemes pràctics heretats de la modernitat.

“Sociofobia” qüestiona, en primer lloc, aquest dogma “ciberfetixista”. La ideologia de la xarxa ha generat una realitat social disminuïda, no augmentada. Senzillament ha rebaixat les nostres expectatives respecte al que cal esperar de la intervenció política o les relacions personals. Per açò Sociofobia, en segon lloc, realitza una ambiciosa reavaluació crítica de les tradicions polítiques antagonistes per a pensar el postcapitalismo com un projecte factible, proper i amigable.”

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s