Aturant la llei mordassa

18-01-2013 Assemblea oberta contra la llei mordassa - CastellóAssemblea oberta, amb una breu introducció a la llei i les conseqüències

dissabte 18 de gener | 18 h. | Plaça Santa Clara

  1. Debatem sobre la constitució d’una plataforma
  2. Creem una campanya de mobilitzacions
  3. Establim la propera assemblea

El govern espanyol està preparant el major atac contra la democràcia que s’ha viscut en les darreres dècades. L’avantprojecte de llei de seguretat ciutadana suposarà la liquidació de la democràcia i de l’estat de dret mitjançant l’alteració del dret a la llibertat d’expressió i el dret de manifestació. Aquesta ofensiva repressiva es basa en els següents elements:

  • Utilització de multes per sancionar les suposades infraccions (que poden arribar fins a 600.000 euros) amb la idea de arruïnar econòmica i socialment als moviments socials i de dissuadir la participació en manifestacions que no siguen del gust del govern i del capitalisme.
  • Dotació d’un poder discrecional a l’Administració. La major part de les penalitzacions passen de tractar-se com a judicis de faltes al dret administratiu (multes), el que suposarà una indefensió total dels individus front als poders repressius al no poder comptar amb un procés normal davant un tribunal públic.
  • Implicar a totes les persones que participen o difonguen manifestacions no consentides dintre dels càstigs i multes programades amb la intenció de dissuadir als possibles participants en manifestacions no consentides.
  • Dotar a la policia de total impunitat en les manifestacions, mitjançant la prohibició de les gravacions de les actuacions policials, la penalització dels insults a la policia (en qualsevol àmbit), o la legalització de gravacions per part dels policies als manifestants (pràctica habitual actualment).
  • Policialització de l’espai de totes. S’incrementa la capacitat d’intervenció policial a l’espai públic (establir cordons policials on els semble bé durant el temps que els semble bé). També hi ha una forta regressió de les capacitats col·lectives en forma de penalització severa de les acampades així com de la formació de barricades.

Som testimoni d’un procés d’involució democràtica davant d’una creixent pressió popular front la fallida de les seues polítiques. El govern té por. Sap que el temps de promeses s’ha esgotat, que el malestar de la gent i la protesta al carrer augmenten. Per això, ha decidit donar un cop d’estat, trencar amb les formes de l’estat de dret i implantar una forma dictatorial sota una aparença democràtica. Però hi ha eines per aturar aquesta llei. Hem d’aixecar-nos front aquest colp d’estat encobert i exigir als partits opositors una oposició frontal. Amb la pressió popular i fermesa podem aturar les imposicions del govern.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s