Perill: volen extreure petroli mitjançant fracking als Ports i al Maestrat

Sabeu que hi ha una empresa que vol extreure petroli a les comarques dels Ports i el Maestrat? No és una broma, però tampoc és una bona notícia. Per l’extracció de l’or negre, aquesta empresa vol fer servir la tècnica de fractura hidràulica o fracking. A dos articles publicats la setmana passada a Levante i Mediterráneo el portaveu de l’empresa Montero Energy ho pintava com una cosa positiva: donarem treball (com l’aeroport de Fabra) i tot el procés serà verd, sense contaminació. Dos articles que no podem més que qüestionar per tendenciosos. Aquesta tècnica ha creat com a mínim molta controvèrsia. Per exemple, als Estats Units es parla de contaminació d’aqüífers i de problemes de salut en les persones. Als diaris ens han contat que l’extracció es farà amb aigua i sorra, amagant que també es fan servir productes químics tòxics. Tampoc diuen que el Fracking està prohibit a França, Irlanda o Bulgària, que hi ha moratòries a diferents Estats dels Estats Units i al País Basc i a Cantàbria ajuntaments estan denegant les llicències perquè s’han informat dels riscos d’aquest tipus d’explotacions.

La sol·licitud d’explotació va ser publicada el 28 de setembre al Diari Oficial de Generalitat Valenciana. La demanda incumbeix els pobles d’Albocàsser, Alcalà de Xivert, Benicarló, Càlig, Canet lo Roig, Cervera, La Jana, La Salzadella, Les Coves de Vinromà,  Peníscola, Rossell, Sant Jordi, Santa Magdalena de Pulpis, Sant Mateu, Sant Rafael, la Sarratella, Tírig, Traiguera, Vallibona, Vinaròs, Xert, Castell de Cabres, Catí, Herbés, La Torre d’En Besora, Palanques, Vilar de Canes, Vilafranca, Zorita, Ares, Benassal, Castellfort, Cinctorres, Culla, Forcall, La Mata, Morella, Olocau, Portell de Morella, Todolella i Vistabella.

Ara, hi ha 2 mesos des del 28 de setembre per presentar al·legacions. És poc de temps per a un tema que la majoria de població desconeix. Per això cal informar a la població, associacions, ajuntaments, etc. i començar a moure’s. Per això te demane que faces córrer aquest correu a tots els teus contactes, que ho publiques a les xarxes socials i sobretot que parles amb els teus coneguts i amb la gent del teu poble, especialment si ha de ser un poble afectat.

Per saber més sobre tot aquest tema, un bon començament pot ser veure el documental Fracturas de Tve2. I trobareu molta més informació a la web Fractura Hidraulica No

No podem acabar sense dir que el que cal és que es comence a parlar d’un nou model energètic respectuós amb el planeta i les persones.

…………………….
MÉS INFO:
http://www.fracturahidraulicano.info

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s