Taller d’horta a peu de cavalló

La Marjal de Castelló és un indret artificial (creat per l’ésser humà) on des dels inicis dels poblaments ha servit per a conrear i alimentar a la població de la part més septentrional de la Plana. Durant el segle XIX i amb la malanomenada revolució agrícola, la Plana es transforma en un cultiu intensiu amb l’objectiu ja no d’alimentar a la població sinó de servir al mercantilisme de la taronja i es perd el caràcter de l’agricultura com a eina de supervivència per a convertir-se en eina per a malviure. El model agrícola intensiu ha fracassat en gran mesura per les exigències d’un mercat voraç que no ha deixat de demanar sense adonar-se del límits que té aquest tipus d’activitat. això ho podem veure en la quantitat de terrenys abandonats que hi ha a la Marjal per no poder fer-se càrrec d’ells.

Amb el taller pretenem que es cree consciència del treball que suposa obtindre un aliment, on intentarem veure gran part del procés de creixement de diferents plantes i com es port portar a terme la confecció d’un hort.
Programa detallat:

Diumenge 15 d’abril. La preparació de la terra i el disseny del nostre terreny per a plantar. Introducció a la ferramenta agrícola i a les famílies vegetals.

Diumenge 22 d’abril. Com plantem? Barraques de canya per a criar hortalisses i altres treballs del camp.

Diumenge 29 d’abril. La plantació en els diferents espais, temps de plantació, creixement i recollida dels diferents fruits de l’hort. Introducció a les plagues animals i vegetals, com combatre-les?

Diumenge 6 de maig. L’aigua i l’agricultura, sistemes de reg (inconvenients i avantatges) la saviesa camperola entorn a l’oratge. 


RESUM:
Diumenge 15, 22, 29 d’Abril i 6 de Maig de 9:00 a 14:00 hores (es quedarà en la plaça Mª Agustina a les 9:00 hores)

Lloc: hort de l’Almalafa (camí de l’Almalafa)
Coordinació: Ivan

Preu: 5€        +Info: http://wiki.casalpopularcs.org/Rebost/Horta 

Activitat dins del Rebost dels Sabers ( un projecte d’intercanvi de coneixements dins del Casal Popular, les relacions entre els participants és horitzontal i és per això que el preu dels tallers varia entre 0, 5 i 10 euros com a preu simbòlic per cobrir necessitats bàsiques de material i manteniment de l’espai) del Casal Popular de Castelló. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s