Volem viure sense capitalisme

Ja s’ha acabat el temps de les opressions subtils. El sistema capitalista i patriarcal exhibeix sense pudor les seues armes contra la classe treballadora i contra els pobles. Els acomiadaments, els desnonaments, el desmantellament dels serveis bàsics són part de la seua munició. Les agressions de l’oligarquia s’estan produint indecentment davant nosaltres. Ens esquilen de drets socials, ens despullen empobrint-nos. A poc a poc ens arrabassen fins i tot de les molles que ens donaven per menjar.
Ja és l’hora de la rebel·lia. Sense embuts. Sense por. Amb els pulmons plens cridem fort: ens declarem en lluita contra el sistema. Amb el pensament bastit d’arguments ens sincerem quan comuniquem el desig per destruir-lo.
No anem a esperar un nou món: ni el regne en el cel, ni el cel després d’ensorrat el capitalisme. Volem ara i ací construir eixe nou món.
La impaciència ens ennuvola perquè la injustícia fa insofrible aquest món, el que aconseguirem siga el vell món, i aquesta colpidora realitat ens impulsa a mobilitzar-nos davant les agressions constants de la classe governant.
Des del Casal aplaudim i recolzem les pràctiques de reapropiació dels recursos i els béns comuns. Solidaris amb els insubmisos dels nous temps: els que resisteixen els desnonaments, els que es reapropien d’habitatges buits, els que recuperen terres per cultivar, els que practiquen el suport mutu en els bancs del temps, els que abandonen les empreses capitalistes per crear cooperatives, els que trenquen les seues targetes bancàries i treuen els diners dels bancs, els que fan insubmissió fiscal. Al capdavall, tothom qui posa en marxa alternatives al sistema, tothom qui s’enfronta a ell des de la creativitat, el suport mutu i l’autogestió.
Entre les certeses que ens impulsen a la moblització hi ha una que ens recargola la vida, més encara, en aquest temps de canvi de cicle: el capitalisme durarà el temps que els d’abaix tardem en cercar alternatives sostenibles o el temps en què aquest siga capaç de reinventar-se. Al Casal Popular en això estem: coneixent, aprenent, teixint, qüestionant com posem en marxa aquestes alternatives per foragitar les relacions capitalistes de les nostres vides.
Tenim una responsabilitat amb el nostre temps i amb el nostre futur. Ens toca trobar fórmules pròpies per tal de fer front a la trista ofensiva opressora que ens assola. Recuperar valors com la participació activa i crítica, la solidaritat, la consciència; fugir de l’individualisme, trencar amb l’aïllacionisme que no fa més que fer-nos febles i desmobilitzats Per això des del Casal Popular ens oferim per enfortir aquests projectes i reforçar les alternatives existents per viure sense capitalisme. La lluita a la que estem abocats és una lluita que comença en tots els punts on es trenca la lògica del capital.


L’assemblea del Casal. Febrer 2012.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s