Davant la violència de gènere: aturem el patriarcat!

MANIFEST del Casal.
Davant la violència de gènere: aturem el patriarcat!

Us convidem a l’activitat que organitza el Casal Popular de Castelló amb motiu de 25 de novembre, dia contra la violència de gènere.


Divendres 25 de novembre 20.00h a càrrec d’Anna Garcia.
* No cal inscripció. Es prega puntualitat.

La violència de gènere és un problema estructural que afecta a totes les persones. L’existència d’un marc patriarcal de relacions impulsa a les persones (en funció del sexe del naixement) a pensar, sentir i actuar segons dos subcultures: la masculina i la femenina.

La societat patriarcal-capitalista promou uns determinats models els quals orienten l’atracció i guien el nostre desig cap a uns determinats models d’homes i dones que són discriminatoris i violents. Així, cada volta és més freqüent trobar-nos amb relacions de maltractament en l’adolescència i la joventut. Aquesta socialització en relacions de violència fa que existisquen pocs models de referència de bon tracte i, per tant, hem de dedicar esforços en el nostre dia a dia per a construir-los.

Aquest taller té l’objectiu de ser un espai de reflexió sobre el desig i els afectes, per tal d’aproximar-nos a comprendre com són les persones que elegim per a mantindre una relació de parella, un encontre sexual, etc. Què característiques té la persona que t’atrau? És habitual que acabe enamorant-me de la persona que no em convé? A partir d’aquestes i altres reflexions construïm la nostra proposta de superació de la violència de gènere des de l’educació, defenent que és possible articular el nostre desig cap a l’elecció de relacions basades en la cura i el plaer i, en definitiva, cap a la construcció conjunta de relacions igualitàries i autònomes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s