II Cicle documental: "Bajo la Palma"

DILLUNS 7 FEBRER, 19 HORES: BAJO LA PALMA Maria Jesús Pinto, Adriana Botero, Alberto Tamayo i Danilo Rueda. Colòmbia (2009)

“Bajo la Palma” narra l’avanç del “desert verd” en una de les més grans reserves de biodiversitat. Els seus protectors relaten les seves memòries i resistències.

Homes i dones afrocolombians i mestissos, habitants ancestrals de les conques dels rius Curvaradó i jiguamiandó al Bajo Atrato colombià, estan amenaçats de mort. Les polítiques mundials que pretenen donar sortida a la crisi ambiental i energètica amb els agrocombustibles, propicien que el paramilitarisme exerceixi el control i el terror en el territori.

Amb aquest documental, també es vol mostrar els efectes irreversibles sobre el medi ambient que la sembra de “palma africana” ha provocat sobre el territori, destruint els cultius que alimentaven a la població, la flora i la fauna pròpia de la regió i la contaminació dels rius. Davant d’això, les comunitats desenvolupen estratègies i assumeixen propostes integrals de qualitat de vida per mitjà d’esquemes de retorn, de propostes de protecció ambiental i de lluita per la reconstrucció dels seus territoris, a partir de Zones Humanitàries i de Biodiversitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s