Cicle documental: "Zeitgeist"


Dilluns 20 de Desembre:
ZEITGEIST THE MOVIE Peter Joseph, E.U.A. (2007)

Zeitgeist és una expressió alemanya que vol dir «esperit d’una època». Les pel·lícules documentals Zeitgeist, The Movie i la seua seqüela Zeitgeist: Addendum (que es projectarà el proper gener, dins d’un altre cicle de cinema documental) van ser creades com expressions sense ànim de lucre per a comunicar el que l’autor sent que són coneixements socials molt importants, dels quals la majoria d’humans no són conscients.

Peter Joseph centra el documental, amb informació històrica i moderna suprimida, en les actuals institucions socials dominants, al mateix temps que explora el que pot esperar a la humanitat si les estructures de poder en general persisteixen en els seus patrons d’egoisme, corrupció i consolidació.

El documental està estructurat en tres parts. La primera és una exposició del cristianisme com un mite, un híbrid astrológico-literari. Aquest mite, argumenta Joseph, constitueix el terreny abonat sobre el qual poden funcionar nous mites en els quals les masses creen cegament i així ser manejats amb major facilitat. La segona part, analitzant els atemptats del 11-S, exposa el funcionament de la propaganda i adoctrinación mediàtica, assolint que els propis ciutadans accepten ser més controlats pels seus governs malgrat que això supose una reduccion de les seues llibertats. La tercera secció parla sobre la política i economia global, enfocant-se en el monopoli dels diners (al costat de l’especulació financera) i la despesa militar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s