Cicle documental: "Food, Inc."


Dilluns 22 a les 19 h.
“FOOD, INC.” Emmy Robert Kenner. E.U.A., 2008. 94 min

Quant panís mengem? Mengem panís no només quan mengem panís, sinó també quan prenem una gasosa i en molts altres productes. Als Estats Units es subsidia el panís: quines conseqüències té això per a l’economia i per a la salut? Les respostes són realment sorprenents en la seua magnitud.

Com es cria un pollastre? I una vaca? Moren nens per la manera defectuosa de feinar una vaca? Fins a on arriben les pressions de les corporacions alimentàries? Aquest punyent, demoledor, aclaparant documental planteja aquests temes i molts altres amb dades, arguments, declaracions, emoció i horror.

La versió fílmica realitzada per Richard Linklater del llibre “Fast Food Nation” de Eric Schlosser ens delata el poder econòmic i legal de les grans companyies de producció d’aliments es basa a oferir menjar barat però contaminat i de molt dolenta qualitat, i en l’ús de químics basats en el petroli, sobretot pesticides i fertilitzants, a més de la promoció d’hàbits de consum de menjar insalubre cap al públic nord-americà i per extensió a tots els països industrialitzats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s