Crisi? quina crisi?


1.- La crisi està ací: cauen les borses, explota la bombolla urbanística, perden valor les accions, descendeixen els beneficis dels inversors, no es donen préstecs. La ideologia neoliberal ha fallat i l’economia mundial se sacseja.

2.- Els polítics i els mitjans de comunicació sols fan referència als efectes negatius sobre les empreses, en canvi quasi no diuen res dels efectes sobre els treballadors/es i els recursos naturals, per als que la crisi ja vé de fa temps.

3.- Totes les crisis anteriors s’han resolt amb la mateixa recepta: salvar l’economia capitalista tot i l’empitjorament de les condicions de vida de la població. Se salvaguarden els interessos patronals per a poc a poc concentrar la riquesa en menys mans.

4.- Mentre no eren temps de crisi hem arribat a 5’5 milions de treballadors/es temporals, a que 6 de cada 10 treballadors/es cobren menys de 1.100 euros mensuals, i a 1.104 persones mortes al treball durant l’any 2007. Hem vist el creixement disparat del preu de l’habitatge i altres bens de consum, molt per damunt de l’increment de salaris. Per no parlar dels 8 milions de persones que viuen en la pobresa. Tot s’hi val quan l’economia va bé.

5.- Davant la crisi tots els polítics repeteixen: “cal refundar el capitalisme”. Milers de milions dels fons públics s’estan transferint des dels Estats cap a la Banca. Els que predicaven la doctrina del lliure mercat, ara demanden intervencionsime. La vella fórmula del capitalisme: els beneficis per a uns pocs, les pèrdudes per a tots.


QUE PODEM FER?

6.- Proposem un model de societat que pose les persones i els pobles per damunt dels mercats; on el benestar col·lectiu siga més important que els beneficis econòmics d’una minoria. Cal fer viables models d’organització alternatius al capitalisme.

7.- Els partits polítics i els sindicats majoritaris continuen passius i submisos. És necessari organitzar-se front a la crisi. És hora d’una pràctica política autònoma. Apostem per l’assemblearisme i l’autogestió per organitzar-nos de forma igualitària. Creiem que aquesta és una bona fórmula de funcionament a major escala per canviar la societat.

8.- Denunciem el creixement econòmic dels especuladors immobiliaris i dels polítics corruptes. Les agressions al nostre patrimoni natural i cultural ens empobreixen com a poble, deteriorant a la llarga la nostra qualitat de vida. Per això ens solidaritzem amb els veïns de Mestrets, víctimes de l’abús urbanístic, i col·laborem amb les lluites pel territori.

9.- Davant les situacions de precarietat i explotació laboral, lluitem junt a d’altres organitzacions pels drets de treballadors i treballadores. Així, participem en els actes del Bloc Anticapitalista, des d’on defensem un repartiment just de la riquesa i drets socials per a totes i tots.

10.- Proposem models de producció i consum cooperatius, sense intermediaris que especulen amb el treball dels altres. Intentem difondre altres modes de vida més saludables i respectuosos amb les persones i l’entorn natural. Com el cas de la cooperativa CENNUC, amb un consum basat en criteris de justícia i suport mutu.

CASAL POPULAR DE CASTELLÓ

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s