Per què vege(taria)nisme?

El Casal Popular és un espai que segueix endavant gràcies a la participació de diferents col·lectius
que comparteixen la iniciativa de col·laborar conjuntament per a facilitar la realització de diverses activitats trobant-nos així amb col·lectius de diferent tendència política. Per aquesta participació conjunta i poder seguir creixent, ha estat necessari lògicament el respecte entre nosaltres i intentar ignorar en tant que sigue possible aquestes diferències. No obstant això, un punt no compartit per tots ha generat polèmica en el passada trobada de col·lectius i ha obert un debat, en el qual ens trobem, una alternativa que es mantenia en el Casal i que és pròpia d’alguns col·lectius: l’opció veg(etari)ana.

El suport d’aquesta elecció es deu fonamentalment a la línia antiautoritària pròpia d’aquests
col·lectius. Com a col·lectiu llibertari intentem trencar amb qualsevol costum que oprimisca; en
l’àmbit sexista, en el racista o, per exemple com en aquest cas, l’especista. Igual que no acceptem
com a opció personal el maltractament cap a la dona, no anem tolerar tampoc com opció personal
l’ús d’éssers vius per al nostre benefici. No es tracta d’una questió de gustos, ni de prohibir. Però
pensem com a exemple en una lluita més “corrent”, l’alliberament de la dona….que passaria si
basant-nos en la lliure elecció de cada col·lectiu per a dur la seua lluita, en la pròxima xerrada
oferirem nus integrals de les membres dels nostres col·lectius, simplement perquè vingués més gent, d’aquesta forma ens asseguraríem una afluència important i uns beneficis importants. Encara que això pugue semblar molt allunyat de la realitat, de fet no se’ns passaria pel cap, aquest tema que tant pot molestar a qualsevol col·lectiu o individualitat dels moviments socials, a nosaltres ens sembla igual d’humiliant que el fet que es plantege fer negoci amb el sofriment animal.

Aquesta última forma de domini passa molt més desapercebuda i el menjar productes animals s’ha tractat sempre d’un hàbit molt arrelat i justificat en la societat; és per això que l’alliberament en aquest camp és més recent, però no per això menys necessari. D’aquesta manera, com perseguim suprimir qualsevol pràctica opressora, entenem que aquest alliberament és també part de la nostra lluita; afirmem posicionar-nos en contra de qualsevol tipus d’autoritat i resultaria incoherent exercirla sobre la resta d’animals o col·laborar per tant amb la compra-venda del producte d’aquesta explotació. Així, és lògic que preferim participar en un projecte que s’autogestiona de manera independent a aquest abús i vam intentar amb aquesta alternativa acabar amb una tradició gastronòmica autoritària i que es trobe a l’abast de tothom,. No obstant això, comprenem que la gent que no tingue costum de practicar aquest tipus de cuina la trobe molt elaborada o de preu excessivament car. Però això és simplement perquè, a causa de la fixació per a menjar el que s’ha menjat sempre, es desconeix la varietat de receptes de fàcil elaboració que existeixen lliures de sofriment animal. No ens parem a pensar en el fet que si els productes animals són barats, és perquè es produeixen en massa I amb el necessari patiment animal, ja que si els animals estigueren tractats amb cura, se’ls oferira una dieta rica I variada, no se’ls medicara constantment, la carn seria d’un preu el qual no eixiria beneficiós per a cap persona ni col·lectiu que pretenguera emprar-lo per autofinançar-se.

Així doncs hem pensat oferir una serie tallers per a poder orientar en aquest tipus de cuina i realitzar plats senzills i econòmics facilitant la cuina que es prepare en les activitats del Casal i fer, així, possible una fàcil cooperació entre tots/es nosaltres.

Ànima llibertària.

:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s