Comunicat Jornada contra els abusos urbanístics


A Castelló, com a tot el País Valencià, els abusos urbanístics han adquirit tanta notorietat, que el Parlament Europeu ha demanat una moratòria urbanística en el nostre territori, i la modificació de la seua legislació urbanística.

En el cas dels Mestrets l’Ajuntament intenta vendre els habitatges socials com l’excusa per a què les famílies que viuen a la zona es queden sense les seues cases. A més, utilitzen la construcció de les VPO (habitatges de protecció oficial) per a amagar l’especulació en tota la partida del Bovalar. El Casal Popular recalca que “es solidaritza amb el veïnat i recordem que l’article 47 de la Constitució espanyola sobre el dret de tots els ciutadans a gaudir d’un habitatge digne i adequat s’ha convertit en paper mullat. La promoció estatal d’habitatges socials i de promoció oficial ha passat del 34,3% en 1973 al 4% en l’actualitat. I aquestes no poden ser la coartada per a l’acorralament i demolició dels drets dels inquilins.”

Aquesta economia basada en el sector immobiliari esdevé una autèntica màquina d’acumular diners i poder en mans d’uns pocs a costa d’exercir una violència estructural sobre molts, aquesta dinàmica s’inscriu en l’estratègia capitalista d’encarir al màxim la satisfacció d’un bé de primera necessitat com l’habitatge, convertit en una simple mercaderia d’ús que es regís per les lleis del mercat. Aquest abús urbanístic pel Casal Popular “és un abús de poder que impacta sobre el ciutadà en forma d’una violència que es manifesta en la precarització de la vida, l’angoixa i el malestar per l’amenaça d’intempèrie vital, i una contínua i obligada projecció cap a endavant que hipoteca les nostres vides.” Per això cal un gir profund en l’orientació del nostre futur urbanístic i reconduir-lo d’una forma més justa i en equilibri amb l’entorn.

Les constructores i els polítics fan del negoci de l’especulació immobiliària un nou tipus de capitalisme cada dia més mafiós al que hem de oposar-nos fermament.

Per tant, tot el suport a la lluita per salvar Els Mestrets.

Casal Popular [carrer jordi joan 37 baix]JORNADA CONTRA ELS ABUSOS URBANÍSTICS I L’ESPECULACIÓ IMMOBILIÀRIA.

DISSABTE 2 DE DESEMBRE AL CAMÍ DELS MESTRETS.

– 12:00 Realització mural al barri.

– 16:00
Passejada per Mestrets amb els veïns.

– 17:00 Passe del
documental “El País dels Cecs”, (75 minuts) realizat per InfoTV, sobre Carlos Fabra, president de la Diputació.

– 18:00
Taula redona “resistències a l’abús urbanísitic i l’agressió mediambiental” amb:

Plataforma No a la contaminació, Salvem el Desert, Plataforma contra els abocadors de residus tòxics i perillosos, Associació dels Mestrets, Coordinadora per la Terra.

Després sopar [hi hauran entrepans] i animació a càrrec del Grup Trencaperols.

– 22:00.
Concert amb GARGAMBOIG i ADONA’T.

i després punxadiscs.

Organitza: Casal Popular.

Totes les actictivitats es realitzen al camí mestrets (davant l’escola illes columbretes)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s