IIIes Jornades de memòria històrica a la Vall d’Uixó

.

Dijous 22 de desembre es va celebrar al Casal Jaume I de
la Vall d’Uixó les IIIeres Jornades de Memòria Històrica organitzades pel Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

.

Amb l’assistència de més de 30 persones, Vicent Rebollar, responsable del Casal Jaume I, va presentar un acte en el qual en primer lloc Juan Luis Porcar, membre del Grup per la Recerca va presentar el col·lectiu a la societat de La Vall, explicant els projectes, objetius i investigacions en les quals treballa el Grup, per a continuació Joan Miquel Palomar presentar un treball de recerca i investigació al voltant de la localitat, fruit d’un treball fet en diferents arxius i del recorregut d’un itinerari sobre el patrimoni històric de la guerra civil conservat en diferents indrets geogràfics del municipi.

Palomar ens va donar una visió del que va suposar l’arribada de la II República, la Guerra Civil i el franquismo a la ciutat amb la conseqüent repressió i reconstrucció urbana després de la guerra, tractant també diferents aspectes al voltant de la importància del patrimoni històric, arxivístic i de la permanència de simbologia franquista a la localitat. Per finalitzar un debat va tancar aquesta tercera jornada de memòria històrica.

Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Castelló

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s