Encara no ets soci, encara no ets sòcia?Butlleta de la campanya de recerca de socis i sòcies del 2005/06, i text de presentació de la mateixa campanya, quan estàvem al carrer Jordi Joan 37.ENCARA NO ETS SOCI?, ENCARA NO ETS SÒCIA?

Físicament el Casal Popular ja es troba ple de serveis; Centre de Documentació de Moviments Socials de Castelló, Biblioteca, Videoteca, Hemeroteca, espais de lliure utilització per a col·lectius, servei de barra per a les activitats que es realitzen o ordinadors amb connexió gratuïta a Internet.

Actualment l’espai l’utilitzen diversos col·lectius, com ara el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica, Salvem el Desert o Indymedia la Plana. I per descomptat l’assemblea del Casal Popular (dimarts a les 20:00), així com la Distribuïdora Comú també hi té el seu despatx des del que difondre material (música, roba, llibres, vídeos, dvd, etc.) des d’un òptica antagonista.

Per tant el Casal és un punt de trobada per a persones vingudes de diferents indrets que trenca les barreres de l’individualisme. Un recurs i un pont de contacte per a gent de diversos moviments socials. Un projecte obert sense dogmes i prejudicis que fomenta el teixit social i crític de la ciutat, un mitjà per articular lluites socials i no una finalitat en si mateix. En resum, oferim un espai obert a la ciutat i a qualsevol iniciativa crítica.

L’assemblea és el nostre òrgan de decisió, de igual a igual, sense jerarquies i utilitzant el consens per a la presa de decisions. Prenem l’assemblea com a espai en el que gestionar tot allò que ha de veure amb el Casal. Pensem que l’assemblearisme és el mitja més adient per a l’autogestió alhora que permet un treball col·lectiu basat en l’horitzontalitat. Alhora no tenim dependència de cap partit polític, empresa, sindicat o qualsevol altra organització. Prenem la nostra autonomia com una qüestió a treballar en el dia a dia i com a segur de la nostra independència.

Des de l’assemblea pretenem que el Casal es converteixi en un projecte local que esdevingui un motor de transformació social de l’àmbit castellonenc i comarcal. En el qual els combustibles principals siguin el valors humans, el respecte i la solidaritat. Una tribuna pública de diàleg i de denúncia per originar un canvi de rumb de la ciutat i la societat. Un moviment local de contestació a la mundialització capitalista. Una voluntat per participar en la vida política castellonenca i en les decisions que ens incumbeixen, més enllà del delegacionisme. Participar d’una una nova forma de fer política des de baix.

Ells inverteixen milers de milions d’euros i dòlars en destruir el planeta, en anihilar la diversitat cultural, en fomentar l’ús de la força en benefici dels poderosos, en esclavitzar a les persones i als pobles, en especular i assolir majors beneficis econòmics, en matar de fam a milers d’éssers humans.

Nosaltres et proposem autoorganització, assemblearisme, autonomia, autogestió i molta il·lusió per començar a canviar-ho. Aquest espai no seria real sinó fora pel grapat de socis i sòcies que paguen la quota de 7 euros al mes. Tot i això el projecte no és solvent econòmicament pel que fa falta la teua col·laboració. Et convidem a fer-te soci/a i així posar el teu gra de sorra per a mantenir aquest projecte. Amb la voluntat d’engrescar aquesta societat sols ens queda acomiadar-nos i ja saps, ens reunim tots els dimarts a les 20:00.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s