IIes Jornades de Memòria Històrica


En Castelló durant el mes de desembre del 2.004 s’han realitzat les II Jornades de Memòria Històrica, organitzades pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

La durada de les mateixes ha estat de tres sessions repartides en tres dies.

En la primera sessió l’historiador Manuel Vicent va impartir una conferència sobre Història Oral, el concepte, l’evolució i la seva aplicació en la recuperació de la Memòria Històrica.

La segona sessió es va dedicar als protagonistes de la Història: Lola Benavent, Agustín Martí i Alvaro Castell segons ordre d’intervenció, van relatar directament en un acte únic i emocionant les seves experiències i vivències durant la República, la guerra civil i la repressió franquista després d’acabada la guerra.
Es va donar la paraula als sense veu, trencant el silenci que ha tancat la possibilitat de recuperació d’una dignitat oblidada si més no negada.

En la tercera sessió el Grup de Recerca mitjançant la intervenció de dues dels seus components, va exposar el treball que ha desenvolupat en l’àrea de recollida de testimoniatges des d’una perspectiva històrica, social i emocional, fent una anàlisi sobre la metodologia, tècniques i estratègies emprades en les entrevistes.

Amb aquest últim acte s’han clausurat aquestes II Jornades.

Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s